Acasa | Despre Noi | Contact | Termeni | Sitemap
Vergeturi.ro

Fiti la curent cu toate
informatiile noi din domeniu.

 
 Vergeturi

Scapa de Vergeturi - Usor si Pemanent

Poza cu Scapa De Vergeturi.
A scăpa de vergeturi este cea mai dificilă şi delicată parte, pentru că oricât de multe tratamente ai încerca cicatricile nu dispar în totalitate, dar pot fi reduse. Metodele sunt multe, începând de la o dietă sănătoasă, o nutriţie echilibrată, masajul în timpul sarcinii şi hidratarea pielii şi, pînă la cele mai complicate, precum operaţiile cu laser sau intervenţiile chirurgicale.

Dacă scapă de vergeturi a ajuns o expresie care obsedează pacienţii, faptul că doar în timp apar rezultate a devenit un alt coşmar provocat de vergeturi. Cel mai uşor tratament care este la îndemâna tuturor sunt cremele şi loţiunile împotriva vergeturilor, care au în compoziţie alfadidroxiacizi, cu un rezultat abraziv recunoscut.

Cum scap de vergeturi?

O altă metodă folosită pentru a scăpa de vergeturi este tratamentul cu lămâie, pe care după ce ai tăiat-o se aplică pe piele, iar apoi suprafaţa se masează uşor. Lichidul rămas în urma masării cu lămâie trebuie lăsat pe porţiunea afectată cu vergeturi timp de câteva minute.

Secretul constă în proprietatea pe care lămâia o are, şi anume, poate înlătura sau exfolia pielea moartă şi în acelaşi timp, este foarte stimulatoare pentru zona care necesită vindecare. După ce au trecut cele cinci minute, se îndepărtează sucul prin tamponări şi apoi se aplică ulei de diverse feluri, fie de măsline sau unt de cacao care stimulează şi hidratează.

Atunci când pacienţii aleg să folosească creme, uleiuri sau untul de cacao se recomandă şi masajul timp de cel puţin câteva minute pentru a vindeca leziunile liniare ale pielii de la roz-violaceu până la alb-sidefat.

Cum scap de vergeturi este o întrebare la care specialiştii încă încearcă să găsească o vindecare. Ca să scapi de vergeturi nu se recomandă în nici un caz transplantul de piele. De cele mai multe ori varianta optimă este ca să previi vergeturile, fiind mult mai uşor decât să scapi de ele. Tratamentul se poate aplica de acasă prin folosirea zilnică a unor creme şi loţiuni atestate şi care sunt recomandate datorită vitaminelor pe care le conţin.

Tratament la Domiciliu

Scapă de vergeturi prin tratamentul cu tretinoină, care se aplică de cele mai multe ori în doze mari, pentru a elimina vergeturile şi a aduce la starea normală cantitatea de colagen. Timp de cel puţin 12 săptămâni se aplică câte o doză de 0.1% pe zi, însă trebuie avut în vedere că pielea se poate irita sau chiar usca. Injecţia cu colagen şi tratamentul cu dioxid de carbon prin laser sunt alte metode recomandate, în cazul în care ne întrebăm cum este mai bine ca să scap de vergeturi.

În cazul femeilor însărcinate sau la adolescenţii care trec printr-o perioadă de creştere bruscă nu există un remediu certificat care poate preveni apariţia vergeturilor. Este recomandată de către specialişti pentru a scăpa de vergeturi şi masajul cu ajutorul unei perii sau mănuşi, care are rolul de a intensifica circulaţia sângelui sau o alimentaţie sănătoasă, bogată în vitamina C, E, zinc şi siliciu sau chiar minerale. Un consum mare de lichide şi exerciţii fizice reprezintă una dintre metodele care nu implică nici un fel de cost sau controale medicale şi poate da rezultate bune.

Care este cel mai bun tratament?

Problema cea mai mare a vergeturilor este cea de ordin estetic şi cosmetic şi nu faptul că ar provoca dureri pacienţilor. Vergeturile se pot transforma în afecţiune medicală doar când porţiunile extinse se pot ulcera. Printre metodele terapeutice care au dat rezultate bune de estompare a cicatricilor sunt terapia cu laser, peeling-ul chimic sau aplicarea retinoizilor, care sunt derivaţi din vitamina A. Aceştia din urmă se folosesc în special în zona feţei, a mâinilor sau a gâtului.

Doar un chirurg plastic poate interveni şi elimina în totalitate vergeturile. Scapă uşor de vergeturi prin peeling-ul chimic care determină eliminarea straturilor superficiale ale pielii. În plus, această metodă stimulează sinteza colagenului. Peeling-ul trebuie repetat pentru a da rezultatul aşteptat, iar tratamentul cu laser stimulează producţia de colagen.

Scapa de Cicatrici.

 

Pentru cei care nu  ştiu, vergeturile care apar sub forma unor dungi la nivelul pielii nu sunt transparente, ci pot lua diferite culori de la roz-violaceu, la roşu, maro-închis şi ajung în stadiul de alb-sidefat.

Cu toate că nu produc dureri, decât un disconfort de ordin estetic şi psihic, pielea întinsă în zona vergeturilor pare la atingere mai subţire.

Vergeturi Rosii

 

ACASA
BARBATI
PREVENIRE
SCAPA DE VERGETURI
TRATAMENTE
VERGETURI NASTERE
CREMA VERGETURI
VERGETURI SARCINA
CELULITA
CAUZELE
VERGETURILE
LASER